“Το κάλεσμα της άγριας φύσης” του Τζακ Λόντον από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου το «Κάλεσμα της άγριας φύσης» από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση ταξίδεψε στο σχολείο μας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: ο σκύλος Μπακ, που ζει αμέριμνος στο κτήμα του αφεντικού του, ξαφνικά μεταφέρεται στο χιονισμένο Βορρά και αναγκάζεται να δουλεύει εξαντλητικά σέρνοντας φορτία με το έλκηθρο. Η ζωή γι? αυτόν γίνεται δύσκολη, όμως το ξύπνημα των παλιών του ενστίκτων τον δυναμώνει και τον οδηγεί να γίνει ο αρχηγός των σκύλων. Μέσα στα δάση θα ακούσει το κάλεσμα της άγριας φύσης, θα βρει την αγέλη των άγριων λύκων ?των προγόνων του? και θα την ακολουθήσει. Σε αυτό το ταξίδι, ο Μπακ συναντά την αληθινή του φύση, γνωρίζει τον πραγματικό του εαυτό και καταφέρνει να βγει μέσα από τα εμπόδια πιο χαρούμενος και δυνατός όσο ποτέ άλλοτε.

Στην παράσταση της Στέγης, οι ηθοποιοί ζωντάνεψαν τις περιπέτειες του Μπακ μέσα από την αφήγηση και τη μουσική. Στόχος της παράστασης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και να γοητευθούν από τη μαγεία του σύγχρονου θεάτρου που δημιουργείται με απλά μέσα.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και έγιναν μέρος της περιπέτειας. Σκοπός της παράστασης ήταν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις δικές τους δυσκολίες και, ως άλλοι Μπακ, να πιστέψουν στις απίστευτες δυνάμεις που και οι ίδιοι κρύβουν μέσα τους!

Θεατρική παράσταση “Το κάλεσμα της άγριας φύσης”